Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ραγάδες πρόληψη και αντιμετώπιση


Πρόληψη

- Αρχικά εκείνο που πρέπει να φροντίσεις είναι το βάρος σου: Όπως καταλαβαίνεις αν παίρνεις και χάνεις βάρος συνέχεια τότε ταλαιπωρείς το δέρμα σου και αυξάνεις τις πιθανότητες να κάνεις ραγάδες. Προσπάθησε να διατηρείσαι σταθερή.

- Πολύ σημαντική είναι και η ενυδάτωση. Ενυδάτωσε σωστά τον οργανισμό σου. Κατανάλωσε τουλάχιστον 8 ποτήρια υγρών την ημέρα (νερό, χυμοί, γάλα, πράσινο τσάι) 

- Εξαιρετική στην μάχη κατά των ραγάδων είναι και η χρήση εν υδατικής κρέμας σε καθημερινή βάση. 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΣ!
Οι κυριότερες βιταμίνες που συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των ραγάδων είναι:
Βιταμίνη Ε - Σέληνο, ελιές, σπόροι, δημητριακά. Τα αντιοξειδωτικά που προσφέρουν θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ραγάδων.
Βιταμόνη Β - Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά και κοτόπουλο. Η βιταμίνη Β θα βοηθήσει στην ανάπλαση του δέρματος
Βιταμίνη Α - Συκώτι και λαχανικά. Οι τροφές αυτές θα βοηθήσει στην ελαστικότητα του δέρματος, έτσι ώστε να μην "χαλαρώσει" και κάνει ραγάδες.
Βιταμίνη C - Κατά κύριο λόγο φρούτα. Θα προμηθεύσουν τον οργανισμό με κολλαγόνο, πολύτιμη ουσία για την υγεία και την σφριγηλότατη του δέρματος.
Χαλκός & ψευδάργυρος - Θαλασσινά και ξηροί καρποί. Μοναδική πηγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Αντιμετώπιση 

Οι ειδικοί λένε ότι οι ραγάδες αποτελούν ένα είδος ουλών του δέρματος. Αυτό σημαίνει πως ο κύριος στόχος τους είναι πάντα η βελτίωσή τους και όχι η εξαφάνισή τους

DIY σπιτικές συνταγές

1. Κρέμα με aloe vera και ελαιόλαδο: Ανακατέψτε καλά 4 κ. σ ελαιόλαδο, 4 κ.σ αλόη βέρα και 1 κ.σ ζάχαρη. Βάλτε το μείγμα σε ένα καθαρό βαζάκι και αφήστε τα να πήξουν. Έπειτα πάρτε με τα δάχτυλά σας λίγη ποσότητα και κάνετε μασάζ στις προβληματικές περιοχές.
2. Κρέμα με κερί μέλισσας: Ανακατέψτε καλά 1 κ.σ βαλσαμέλαιο, 3 κ.σ λάδι αχιλλέας και 1 κ.γ κερί μέλισσας. Βάλτε τα μέσα σε ένα βαζάκι και όταν ομογενοποιηθεί, κάντε εντριβές με αυτό στα σημεία που παρουσιάζετε ροζ ραγάδες

Με πίλινγκ

Αφαιρούνται κάποιες επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, διεγείροντας το να αναπαραχθεί. Απαιτείται προσοχή, καθώς το δέρμα στην περιοχή των ραγάδων είναι πολύ λεπτό.


TIP

Προλάβετε τις ραγάδες με φυσικό τρόπο. Δοκιμάστε το βούτυρο του κακάο το οποίο µαλακώνει, ενυδατώνει και προστατεύει το δέρµα από την ξηρότητα, απορροφάται εύκολα και βοηθά στην πρόληψη των ραγάδων. Επίσης, το εκχύλισµα του φυτού Aloe vera αυξάνει τοπικά τη µικροκυκλοφορία, ενυδατώνει, µαλακώνει και επουλώνει.
XOXO
Beauty tips n reviews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου