Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Τροφές που μας βοηθούν στο αδυνάτισμα!

Τα 10 τρόφιμα που βοηθούν ένα ασφαλές και υγιεινό αδυνάτισμα.


  1. Βρώμη - Πλούσια σε φυτικές ίνες προσφέρει τέλειο αίσθημα κορεσμού μετά τη κατανάλωσή της. Το μαγγάνιο και ο ψευδάργυρος που περιέχει ενισχύουν το μεταβολισμό. Λόγω της ικανότητας των φυτικών ινών να απορροφούν ποσότητα υγρών καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα. Οι νιφάδες βρώμης με άπαχο γάλα αποτελούν ιδανικό πρωινό σε μια διατροφή για απώλεια βάρους και μια μπάρα πλούσια σε βρώμη ένα τέλειο σνακ.
     
  2. Σαρδέλες - Ψάρι πλούσιο σε ωμέγα λιπαρά και υψηλής αξίας πρωτεΐνη. Μια μερίδα ψητές σαρδέλες σας χορταίνει για ώρες και ταυτόχρονα είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο.
     
  3. Γλυκοπατάτες - Οι γλυκοπατάτες περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απελευθερώνουν αργά την ενέργειά τους. Είναι επίσης πλούσιες σε φυτικές ίνες. Έτσι χορταίνουν και δεν παχαίνουν. Ψητές γλυκοπατάτες σε συνδυασμό με άλλα ψητά λαχανικά αποτελούν τέλεια λύση για χορταστικό υγιεινό μεσημεριανό.
     
  4. Σπανάκι - Ωμό ή στον ατμό είναι τέλειο συνοδευτικό για τα κυρίως πιάτα. Χωρίς λιπαρά και με ελάχιστες θερμίδες δεν παχαίνει ενώ το φολικό οξύ που περιέχει, βοηθά το μεταβολισμό των σακχάρων και προστατεύει από την αναιμία.
     
  5. Αμύγδαλα - Το ιδανικό τσιμπολόγημα για να διώξουμε τη λιγούρα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Επιλέξτε άψητα αμύγδαλα χωρίς αλάτι. Τέτοια 10 αμύγδαλα θα καθυστερήσουν πολύ το επόμενο γεύμα σας.
     
  6. Φράουλες - Είναι φρούτο με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και πολλές φυτικές ίνες. Μετά τη κατανάλωσή τους απελευθερώνουν για πολύ ώρα ενέργεια και δεν πεινάς σύντομα. Ένα μπολάκι ώριμες, γλυκές φράουλες (μόνο στην εποχή τους) αντικαθιστά το καλύτερο γλυκό!
     
  7. Πράσινο τσάι - Το πράσινο τσάι βοηθά στην απώλεια βάρους. Ενισχύει το μεταβολισμό, εμποδίζει την απορρόφηση του λίπους και ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και κατεχίνες  βοηθά τον οργανισμό να αποτοξινωθεί ενώ ταυτόχρονα δίνει ενέργεια. Ιδανική ημερήσια ποσότητα 3 φλιτζάνια πράσινου τσαγιού.
     
  8. Γκρέιπφρουτ - Βοηθά στη καύση του αποθηκευμένου λίπους, μειώνει το αίσθημα της λιγούρας. Πλούσιο σε βιταμίνη C, είναι ο κατάλληλος  χυμός για ένα διαιτητικό πρωινό. Επίσης μισό γκρέιπφρουτ πριν το γεύμα θα μετριάσει τη διάθεση μας να φάμε μεγάλες ποσότητες φαγητού.
     
  9. Τσίλι - Η γνωστή μας μικρή κόκκινη πιπερίτσα είναι το τέλειο άρτυμα σε μια δίαιτα. Η καψαϊκίνη που περιέχει ενισχύει το μεταβολισμό και ταυτόχρονα κάνει το φαγητό μας απολαυστικό!
     
  10. Νερό -  Δεν υπάρχει σωστή διατροφή αν δεν καταναλώνουμε 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Το νερό είναι πηγή ζωής, μας αποτοξινώνει, εμποδίζει τη κατακράτηση υγρών, ομορφαίνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα, καθαρίζει τα εσωτερικά μας  όργανα, όπως τους νεφρούς και το ήπαρ, καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα.
Πηγή pharmavita 
XOXO
Beauty tips n reviews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου