Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Οι διαφορές ανάμεσα σε BB CC DD cream και ποια να διαλεξεις

Ενυδατική κρέμα με χρώμα

Η αισθητικός κ. Φρόσω Αγιαννιώτη εξηγεί

Εν αρχή ην η ενυδατική με χρώμα.Το όνομα τα λέει όλα. Το προϊόν αυτό κατά βάση ενυδατώνει την επιδερμίδα, προσφέροντάς της ταυτόχρονα διακριτική ομοιομορφία στο χρώμα. Η κατηγορία των προϊόντων αυτών τείνει να εκλείπει σιγά-σιγά λόγω της έλευσης των BB κρεμών.

Κρέμες BB


Οι BB κρέμες πρωτοεμφανίστηκαν πριν λίγα μόλις χρόνια στην Γερμανία για σκοπούς αισθητικής ιατρικής, ενώ αναπτύχθηκαν στη Νότια Κορέα και στη συνέχεια σε ολόκληρη την Ασία. Σύντομα κατέκλυσαν την αγορά καλλυντικών του πλανήτη και πλέον αποτελούν απαραίτητο προϊόν στο νεσεσέρ κάθε ενημερωμένης καταναλώτριας που προσέχει την εμφάνισή της.
Η κρέμες BB (blemish balm) παρέχουν κάλυψη, ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν αντηλιακή δράση και αντιοξειδωτικά. Ανάλογα με τη μάρκα που θα επιλέξει κανείς, μία κρέμα BB μπορεί να έχει και περισσότερα χαρακτηριστικά, π.χ. αντιγηραντική ή βαθιά ενυδατική δράση. Το χαρακτηριστικό τους είναι η πιο ελαφριά, συγκριτικά με το παραδοσιακό foundation, και πιο βαριά, συγκριτικά με την ενυδατική με χρώμα, σύνθεση. Αυτός είναι και ο λόγος που η αγορά τις λάτρεψε τάχιστα.
Και παρόλο που η αποτελεσματικότητα των επιμέρους πρόσθετων που περιέχει μία BB είναι αντίστοιχη με αυτήν του κάθε σέρουμ μεμονωμένο, η κ. Αγιαννιώτη συνιστά σε όσες τις φορούν να προσέχουν αναφορικά με την προστασία που παρέχει η κρέμα αυτή από την υπεριώδη ακτινοβολία. Η BB, λέει η αισθητικός, δε μπορεί να αντικαταστήσει ένα συμβατικό αντηλιακό προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας, το οποίο είναι απαραίτητο π.χ. τα πρωινά στην παραλία.

Κρέμες CC


Η διαφορά ανάμεσα στις κρέμες BB και CC είναι πολύ μικρή. Το CC μεταφράζεται ως Color Correcting, δηλαδή οι κρέμες αυτές έχουν την ιδιότητα να καλύπτουν προβλήματα της επιδερμίδας όπως κοκκινίλες ή δυσχρωμίες, ενώ οι BB είναι κάτι σαν ελαφρύ makeup με ελάχιστες παραπάνω ιδιότητες ως προς την απόδοση του χρώματος. Ωστόσο, η κ. Αγιαννιώτη διευκρινίζει ότι τη CC τη νιώθει κανείς πιο ελαφριά στην επιδερμίδα, από τη BB –είναι, μάλλον, σαν μία βελτιωμένη εκδοχή της BB. Η αλήθεια είναι, λέει η αισθητικός, πως η διαφορά που θα καταλάβει μία γυναίκα χρησιμοποιώντας μία καλή BB και μία καλή CC είναι ελάχιστη.
Ωστόσο, υπάρχουν μεγάλες διαφορές από εταιρία σε εταιρία, είτε πρόκειται για κρέμες ΒΒ είτε για CC, προκειμένου να ανταποκριθούν σε κάθε ανάγκη δέρματος. Έτσι, πέρα από το να προσέχετε πολύ τα χαρακτηριστικά της κάθε κρέμας, καλά θα κάνετε να την δοκιμάσετε πριν την αγοράσετε, π.χ. ζητώντας κάποιο δείγμα, ώστε να καταλήξετε σε αυτή που σας ταιριάζει.

Κρέμες DD


Πριν προλάβουμε να γνωρίσουμε καλά-καλά τις CC, οι εταιρίες καλλυντικών παρουσιάζουν τις κρέμες DD (= Dynamic Do All), οι οποίες είναι κάτι σαν υβρίδιο των BB/CC. Η πρώτη εταιρία που λάνσαρε κρέμα DD είναι η Julep στις αρχές Ιουνίου 2013, οπότε οι κριτικές είναι προς το παρόν περιορισμένες, ενώ η κρέμα δεν κυκλοφορεί καν στην ελληνική αγορά (όχι ακόμα τουλάχιστον).
Η εταιρία, πάντως, προμοτάρει το νέο της δημιούργημα με τα εξής χαρακτηριστικά:

- Αντηλιακή προστασία με SPF 25
- Αντι-γηραντική δράση, με σμίκρυνση των πόρων και των λεπτών γραμμών
- Ενυδάτωση χάρη στα εκχυλίσματα ιβίσκου και ελιάς
- Ομοιόμορφη κάλυψη στο χρώμα (με 4 διαθέσιμες αποχρώσεις)

Τελικά τι χρειάζομαι εγώ;

Η κ. Αγιαννιώτη καταλήγει πως οι κρέμες BB και CC έγιναν δημοφιλείς γιατί καλύπτουν την καθημερινή ανάγκη της μέσης γυναίκας για γρήγορο και ελαφρύ μακιγιάζ με σχετική ενυδάτωση. Είναι ό,τι πρέπει, δηλαδή, για τα πρωινά πριν φύγει μία γυναίκα για το γραφείο, που δεν θέλει να πολυβαφτεί αλλά ούτε να είναι και εντελώς άβαφη.

 άρθρο του Mama365

1 σχόλιο: