Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Λάδι καρύδας Tips



Η καρύδα είναι σημαντική πηγή φυτικών ινών, βιταμινών, μετάλλων και αμινοξέων. Έχει μεγάλες ποσότητες ασβεστίου, καλίου και μαγνησίου. Tο λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, περιέχει βιταμίνες Α,Β,Ε και πολλά μεταλλικά στοιχεία. Έχει αντιφλεγμονώδη, , αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητισιακή, αντιμικροβιακή και αντιική δράση, ενώ βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τις τροφές μας. 


ΧΡΗΣΗ

Ενυδάτωση : μία κουταλιά της σούπας αρκεί για το πρόσωπο, το λαιμό και ολόκληρο το σώμα σας.

Κρέμα ματιών : απλώστε το κάτω από τα μάτια για να μειώσετε το πρήξιμο, τις σακούλες και τις ρυτίδες. Χρησιμοποιήστε το στα πάνω βλέφαρα το βράδυ.

Πριν το ξύρισμα : το λάδι καρύδας θα προετοιμάσει το δέρμα και δεν θα έχετε ερεθισμούς.

After shave : Θα ηρεμήσει το δέρμα σας μετά το ξύρισμα, χωρίς να φράζει τους πόρους.

Αποσμητικό : Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ως αποσμητικό, αλλά ακόμη πιο αποτελεσματικό σε συνδυασμό με καλαμποκάλευρο και μαγειρική σόδα!

Μάσκα μαλλιών : Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας για να κάνετε μασάζ στις άκρες των μαλλιών σας και στη συνέχεια να περάσετε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά σας για να πάει και στα υπόλοιπα! Για πιο εντατική θεραπεία, τρίψτε μιας κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας στο τριχωτό της κεφαλής και απαλά δουλέψτε το μέχρι τις άκρες. Βάλτε ένα σκουφάκι για να μην αφήνει λιπαρότητα στη μαξιλαροθήκη και λουστείτε την άλλη μέρα.

Τζελ μαλλιών - Για να μην φριζάρουν : Απλώστε λίγο στις παλάμες σας και εφαρμόστε στις άκρες για σγουρά μαλλιά, ή χτενίστε με τα δάκτυλα από τις ρίζες ως τις άκρες για σπαστά και ίσια μαλλιά.

Οδοντόκρεμα : Προσθέστε στο λάδι καρύδας, μαγειρική σόδα μέχρι να γίνει πάστα.

Ντεμακιγιάζ : Χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας και θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά λειτουργεί!

Ενυδατικό χειλιών : Απλώστε λίγο στα χείλη γιατί εκτός του ότι τα μαλακώνει, έχει και δείκτη προστασίας περίπου 4 και έτσι σας παρέχει μια μικρή προστασία!

Λάδι Μασάζ : Εξαιρετικά απλό! Πάρτε λίγο και τρίψτε!

Ραγάδες : Το λάδι καρύδας θρέφει το κατεστραμμένο δέρμα. Δεν κάνει θαύματα, αλλά σίγουρα θα βοηθήσει.

Απολέπιση σώματος : Αναμείξτε λάδι καρύδας με ζάχαρη και τρίψτε καλά. Ξεπλύνετε και το δέρμα σας θα είναι εξαιρετικά μαλακό! Μπορείτε να προσθέσετε και αιθέρια έλαια, εάν θα θέλατε κάποιο συγκεκριμένο άρωμα.

Επουλωτικό : Σε γρατζουνιές και κοψίματα, σχηματίζει ένα λεπτό στρώμα που προστατεύει την πληγή από σκόνη, βακτηρίδια και ιούς. Επιταχύνει την διαδικασία επούλωσης των μωλώπων, αποκαθιστώντας τους κατεστραμμένους ιστούς. Επιπλέον, μυρίζει πολύ καλύτερα από οτιδήποτε άλλο από το φαρμακείο.

Τσιμπήματα εντόμων : Εφαρμόζεται απευθείας στο τσίμπημα και μπορεί να σταματήσει τη φαγούρα και την αίσθηση καψίματος, ενώ επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. 




4 σχόλια: